De eerste indrukken
 Phuket oktober 2006
 De opleiding
 Einde opleiding
 Siliman eilanden
 Cambodja
 Hin Muang & Bangkok
 Khao Yai
 Einde Thailand

 PHI, Cabilao

 PHI, Malapascua

 PHI, Negros

 PHI, Zuid Leyte

 MaleisiŽ, Mabul

 Maleisië, Borneo
 Maleisië, Lankayan
 Maleisië, Layang
 

Hallo allemaal. Daar ben ik weer. Afgelopen week ben ik naar Phuket overgevlogen. Daar heb ik Harry en familie ontmoet. Deze brachten daar hun laatste dagen door van hun rondreis door Thailand

Met weer aardig wat overgewicht op reis naar Phuket. Deze keer was het maximum gewicht zelfs maar 15kg dus dat was weer een uitdaging op zich. Zondagavond laat in Phuket bij het hotel aangekomen. Helaas hadden deze geen kamer meer vrij. Harry had al een kamer gevonden een beetje verder op boven een restaurantje. Voor slechts 500Bath per nacht. (net iets meer dan € 10).

De volgende dag zijn we direct gaan duiken; Harry, Richard, Tom en ik. Een super mooie boot met alles er op en er aan. Bij de duikstek aangekomen viel het mij meteen op dat het zicht extreem  beter was dan hier in Jomtien.  De eerste duik hebben we gemaakt op Staghorn Reef. Een rif  gelegen aan een eilandje voor de kust van Phuket. Palmbomen, witte stranden … mooi dus. Het zicht alleen al maakte de duik bijzonder. Maar het rif deed zijn naam eer aan. Enorme gewei koralen zo ver als je maar kon kijken. Tussen de koralen natuurlijk een hoop vissen. Hier hebben we ook nog een grote zeenaald gezien, drieband anemoonvissen en een gevlekte egelvis. De tweede duik was minder. Over grote hoeveelheden zand op zoek naar een klein wrakje van een pleziervaartuig. Erg klein .

Volgende dag hebben we op twee bekende duikstekken van Phuket gedoken. King Cruiser en Shark Point. De eerste is een wrakduik. Een Japans pleziervaartuig annex veerboot. Ongeveer 7 jaar geleden gezonken, één dag voordat de verzekering afliep. Alle driehonderd inzittenden hebben het overleefd. De boot is tegen Anemoon Reef opgelopen, een ander bekend rif voor de kust van Phuket en ligt nu op ongeveer 30m diep. Een gedeelte van het schip is al ingezakt dus in het wrak zelf duiken is niet meer mogelijk. Vandaag is het zicht een heel stuk minder en de stroming is redelijk. Toch zien we enkele mooie naaktslakken en ook twee schildpadden. Helaas loopt mijn camera tijdens het maken van een foto vast. Ik kan niet meer filmen of een foto maken. Grrr zullen we maar zeggen. Op de boot de camera moeten resetten, alles deed het weer maar een hoop foto’s stonden niet meer op de memorystick. Nog meer grrrrr.