De eerste indrukken
 Phuket oktober 2006
 De opleiding
 Einde opleiding
 Siliman eilanden
 Cambodja
 Hin Muang & Bangkok
 Khao Yai
 Einde Thailand

 PHI, Cabilao

 PHI, Malapascua

 PHI, Negros

 PHI, Zuid Leyte

 MaleisiŽ, Mabul

 Maleisië, Borneo
 Maleisië, Lankayan
 Maleisië, Layang
 

Een hele goedemiddag allemaal. Als jullie dit lezen ben ik niet meer in Thailand, maar daar later meer over! Op 21 december ben ik weer op een uitstapje gegaan. Ditmaal alleen met de rugzak en zonder mijn duikspullen.

Op het internet heb ik rond gekeken wat bijzondere plekken zijn in Thailand. Nou dat zijn er dus een hele hoop, en zelfs met mijn sabbatical heb ik jammer genoeg niet de tijd om dat allemaal te gaan bezoeken. Ik wil twee plaatsten gaan bezoeken; het Khao Yai Nationaal Park en de provincie Kanchanaburi.

Als eerste vertrek ik richting het Khao Yai Nationaal Park. Ik weet ongeveer waar het ligt en naar welke stad de reis moet gaan. Ik neem de bus van Pattaya naar Bangkok en dan de bus naar Nakhon Ratchasisma. Reizen met de bus in Thailand gaat super. Het is ontzettend goedkoop als je eerste klas boekt zit je in een echt goede bus. Ik moet uitstappen in Pack Chong. Nu is mijn Thais slecht maar de meeste Thai beheersen het Engels nog slechter. Gelukkig zijn ze wel bereid om te helpen en ze doen dan ook hun uiterste best om je verder te helpen. Met veel omwegen kan ik de chauffeur duidelijk maken waar ik uit moet stappen. Het is al lang donker als ik in Pak Chong aankom en ik heb nog geen slaapplaats. Op het moment dat ik de bus uitstap wordt mij al een slaapplaats aangeboden door een taxichauffeur in een nabij gelegen hotel. Nu heb ik inmiddels wel geleerd niet direct op het eerste aanbod in te gaan dus ik besluit deze beste man maar op een afstand te houden. Bij het busstation ontmoet ik twee Duitsers die net aan hun terugreis zijn begonnen. Zij hebben geslapen in het Green Leaf Guesthouse en dat is hun goed bevallen. Ik overtuig de taxichauffeur ervan om mij toch maar naar het Green Leaf Guesthouse te brengen. Het guesthouse ligt een behoorlijk stuk uit de stad en ik weet echt niet waar ik terecht ga komen. Uiteindelijk kom ik er toch bij uit en gelukkig is er ook een kamer vrij. 200 TBath/per nacht (€ 4). Geen warm water, wel eigen “toilet” en douche. Dit is met recht de goedkoopste hotelkamer waar ik ooit in heb geslapen. Het personeel is er bijzonder aardig en een paar spreken er zelfs een aardig woordje Nederlands. Ondanks dat de keuken al lang gesloten is wordt er nog voor mij gekookt en ook het eten is er heerlijk! Het Khao Yai Park ligt vrij hoog en het temperatuursverschil met Pattaya is enorm. Was het nog bijna 30graden toen ik die ochtend vertrok, nu 22.00uur in de avond is het nog maar net 12 graden. Zo koud heb ik het lang niet meer gehad!!