De eerste indrukken
 Phuket oktober 2006
 De opleiding
 Einde opleiding
 Siliman eilanden
 Cambodja
 Hin Muang & Bangkok
 Khao Yai
 Einde Thailand

 PHI, Cabilao

 PHI, Malapascua

 PHI, Negros

 PHI, Zuid Leyte

 MaleisiŽ, Mabul

 Maleisië, Borneo
 Maleisië, Lankayan
 Maleisië, Layang
 

Op 09 december zijn Marjo en Toine aangekomen in mijn hotel. Het hotel was volgeboekt dus als oplossing hebben we twee bedden op mijn kamer erbij laten zetten. Een beetje druk maar heel goed te voor de twee nachtjes dat we hier zouden blijven. Hun reis is goed verlopen en ze hadden in de avond nog genoeg energie over om het nachtleven van Pattaya te gaan verkennen. De meest beroemde plek is dan natuurlijk Walking Street. Een grote drukke straat met bars en clubs enkele restaurantjes aan weerszijde. Het is er een drukte van jewelste. We hebben ons op een terrasje geplaatst en een heerlijk biertje besteld. Net zoals in Nederland is het dan gezellig om te zien wat er allemaal voorbij komt lopen. Hier kun je zeggen dat er net ‘iets’ meer voorbij loopt.

Op 11 december zijn we samen naar Phuket gevlogen. We hebben weer in hetzelfde guesthouse geslapen. Sorrento’s Guesthouse. Als jullie ooit in Phuket zijn voor maar een paar dagen is dit een prima hotel/restaurant, ik kan het jullie aanraden. Die dag hebben we eigenlijk niet veel meer gedaan. Een beetje rondgelopen en de winkeltjes van de straat bekeken. ’s Avonds hebben we een heerlijke pizza gegeten bij Sorrento’s en daarna genoten van een heerlijke Thaise massage.

De volgende dag zijn we opgepikt en aan boord gegaan van onze liveaboard de M/V Pawara. Wat een boot! Super deluxe. Echt alles erop en eraan om je vakantie tot een luxe uitstapje te maken. Mooie slaapkamers met allen douche en toilet. Ruime opberg mogelijkheden. Een super groot duikdek met twee douches en grote waterbakken voor camera’s. Een eetkamer onder, een eetdek boven. Een waanzinnige loungeruimte met TV, luxe banken, een laptop en een bibliotheek. De kapiteinshut is ultra modern ingericht en het zondek is denk ik wel het grootste wat ik tot nu toe gezien heb. We blijven drie nachten en twee dagen op deze boot en we zullen er 8 duiken gaan maken. Geen straf dus.

We eten er heerlijk die avond en maken kennis met de rest van het duikgezelschap. De boot heeft ruimte voor 24 personen en we zijn maar met 10 personen. Heerlijk rustig dus.

De eerste dag duiken is rond de eilanden van Koh Phi Phi. De eerste duik is prachtig. We duiken op Bida Nai. Een rots van krijtsteen met een prachtige muur onderwater die begroeid is met zacht en hard koraal. Tijdens de duik komen we een gebande zeeslang tegen, twee prachtige naaktslakken die achter elkaar aan kruipen en een kleine luipaardhaai met een remora vastgeplakt aan zijn lichaam.

De twee duik is bijzonder. Terwijl ik een prachtige harpkoraal aan het filmen ben, komt er een duiker bij me die enthousiast handgebaren naar me maakt. Ik heb niet zo veel in de gaten en vraag me af wat hij bedoelt. Ik geef hem dan ook een schrijfblok om zijn bedoeling duidelijk te maken. Hij schrijft alleen ‘Snoopy’ op. Snoopy is de bijnaam die ik van Sylvie heb gekregen in Egypte. Ik kijk nog eens en zie zijn kale kop. Het zal niet waar zijn, het is Steijn!! Steijn is de vaste duikgids in Egypte bij Blue Paradise waar ik, en nog vele van ons, super mooie duiken hebben gemaakt. Wat is de wereld toch klein! Ergens in Thailand op 15 meter diepte een bekende tegenkomen. Geweldig gewoon. We moeten dan ook wel een paar keer onze bril klaren die onderloopt van het lachen! Helaas moeten we verder duiken en zien we Steijn niet meer terug.