De eerste indrukken
 Phuket oktober 2006
 De opleiding
 Einde opleiding
 Siliman eilanden
 Cambodja
 Hin Muang & Bangkok
 Khao Yai
 Einde Thailand

 PHI, Cabilao

 PHI, Malapascua

 PHI, Negros

 PHI, Zuid Leyte

 MaleisiŽ, Mabul

 Maleisië, Borneo
 Maleisië, Lankayan
 Maleisië, Layang
 

Hallo allemaal! Super dat jullie mijn site zo vaak bezoeken en allemaal berichtjes achter laten! Voor mij echt geweldig! En namens Anke bedankt voor alle complimenten hoe de site is geworden.

De heenreis is zoals alle verre reizen gewoon echt vermoeiend. De vliegreis ging van Amsterdam naar Singapore en vanuit Singapore door naar Bangkok. Gezien ik ook nog aardig wat spullen bij me had voor te filmen en bewerken van de opnames viel het gewicht van mijn bagage toch wel wat tegen. Helaas bij het inchecken: 22kg overgewicht. En dat komt boven op de reeds extra bijgekochte 10kg. Ahum. Goed, één koffer moest toch apart worden opgestuurd.

Aangekomen in Bangkok stond er een taxichauffeur voor mij klaar, deze heeft me naar de eindbestemming gebracht: Jomtien. Deze laatste reis duurde gelukkig niet al te lang en zo werd ik na 1,5uur afgezet bij mijn hotel. Ik heb een redelijk grote hotelkamer tot mijn beschikking inclusief badkamer met toilet douche/ligbad en een wastafel. Een ruime kast voor kleren e.d. een tv met zitje, twee bedden en een balkon.

De duikschool is echt ok. Hier is het erg druk maar veel mensen komen hier met dezelfde wens. Opleidingen volgen over een langere periode. De meeste komen hier voor een periode van 6 maanden en worden opgeleid van niet-duiker tot instructeur. Veel jonge mensen die hier ook echt een carrière van willen gaan maken.

Op 08 oktober voor het eerst gedoken. Had het erger verwacht gezien deze omgeving niet de meest mooie duiken biedt van Azië. Maar ondanks het slechte zicht van 6 meter toch aardig wat leuke dingen gezien onder water. Een grote schildpad, een grote school geelstaart barracuda’s een gigantische kwal (hiervan moet ik de naam nog achterhalen) en verschillend klein leven. Ook op een wrak gedoken wat goed begroeid was met verscheidene zachtkoralen en gorgonen. Het zicht kan hier ook minder worden heb ik me laten vertellen.

De camera heb ik nog niet gebruikt dus jullie moeten nog even op foto’s wachten. Voor wat betreft de omgeving hier, draait het eigenlijk hier niet om duiken. Ikzelf zit hier in Jomtien redelijk rustig. Maar als je naar Pattaya gaat dat is toch wel duidelijk wat anders. Hier is het allemaal om het uitgaan te doen en alles wat daar zo bij hoort. Er staat een bord bij de ingang van Pattaya: Welcome to the extreem city. En dat klopt toch wel aardig. Maar ik zie het net als Amsterdam je hebt ook hier een keuze of je daar naar toe gaat de ja of de nee.

Ik moet hier nog wel goed om me heen kijken voor wat ik allemaal hier kan gaan doen buiten het duiken om. Ik bedoel dan reizen in Thailand zelf. Ik ben van plan om hier de eerste twee maanden te blijven en dan wil ik toch meer zien dan deze kuststreek alleen. Maar goed voor de eerste tijd blijf ik hier en is het even wennen aan de hele nieuwe situatie waarin ik nu ben.

Ik ga jullie in ieder geval op de hoogte houden. Nogmaals super dat jullie hier zo vaak komen.

Groeten uit Jomtien, Thailand
Erik-Jan