De eerste indrukken
 Phuket oktober 2006
 De opleiding
 Einde opleiding
 Siliman eilanden
 Cambodja
 Hin Muang & Bangkok
 Khao Yai
 Einde Thailand

 PHI, Cabilao

 PHI, Malapascua

 PHI, Negros

 PHI, Zuid Leyte

 MaleisiŽ, Mabul

 Maleisië, Borneo
 Maleisië, Lankayan
 Maleisië, Layang
 

Cambodja, tempels in de jungle.

Zondag 3 december. Rond 13.00 uur vertrekken Marc en ik naar het busstation in Pattaya. Voor 120 Bath (€ 2,85) kopen we een kaartje naar Bangkok. Ruim twee uur later komen we aan in Bangkok Oost. Graag hadden we nog naar het Grand Palace willen gaan maar dit blijkt i.v.m. de aankomende verjaardag van de koning die dag al eerder gesloten te zijn. We nemen een tuk-tuk en gaan richting Kho San. Dit is een grote straat met allemaal winkeltjes en een heleboel marktkraampjes. Een gezellige drukte. Veel backpakkers en toeristen. Hier hebben we heerlijk gegeten en gezellig een biertje gedronken en natuurlijk naar de mensen gekeken die hier voorbij liepen.

’s Avonds zijn we naar kennissen van Marc gegaan. Hier hebben we de nacht door gebracht. Wel heel kort. Om half vijf ging de wekker en om kwart over vijf stond de taxi klaar om ons naar het vliegveld te brengen. De vlucht naar Cambodja was gelukkig kort. Na het regelen van het nodige papierwerk en visum zijn we met de taxi naar het centrum gegaan. Als eerste hebben we het Royal Palace en de Zilveren Pagode bezocht. Heel aardig om te zien. Weer terug naar het centrum om gezellig een terrasje te pikken. Het straatbeeld in Cambodja is toch heel verschillend met dat van Thailand. Het land is veel armer en veel is vervallen en oud. Straatkinderen die van alles verkopen en veel bedelaars. Jong en oud. Na een korte pauze zijn we gaan informeren hoe verder te gaan naar Siem Reap, daar liggen de tempels van Angkor Wat. De reis daar naar toe bleek toch wel wat langer te duren dan verwacht. Bij het reisbureau zelf was geen plaats meer. We zijn naar het centrale busstation gegaan en gelukkig hebben we daar direct een kaartje kunnen kopen. USD $ 4 per persoon. We hadden nog ruim een uur voordat de bus vertrok dus dat gaf ons nog de mogelijkheid om “old market” te bezoeken. De markt dus. Honderden marktkraampjes met alles wat maar verkocht kan worden in de aanbieding. Erg druk en leuk om te zien.

De busreis heeft ruim 7,5 uur geduurd. De wegen waren gelukkig een stuk beter dan ik verwacht had. Onderweg hebben we twee keer gepauzeerd, voor drinken en de benen te strekken. Hier konden we nog gefrituurde spinnen proberen. Van die grote harige. Niet geprobeerd hoor… J. Het was al donker toen we vermoeid in Siem Reap aankwamen. Niets voorbereid wisten we nog niet waar we gingen slapen. Gelukkig werd ons door de reisleider op de bus een tuk-tuk aangeboden en deze heeft ons naar een goed hotel gebracht. De tuk-tuk chauffeur hebben we gelijk geboekt voor de komende twee dagen. Zonsopgang over Angkor schijnt een belevenis te zijn. Dat betekende weer een vroege ochtend! En ja hoor om half vijf (dat is 04.30 uur in de ochtend!) ging weer de wekker en in het donker om vijf uur in de tuk tuk. Het was helaas licht bewolkt die ochtend dus we hebben niet de mooiste zonsopgang gezien maar het was inderdaad een hele belevenis om het licht te zien worden boven Angkor Wat. Prachtig.