Welkom! Leuk dat je op mijn site komt kijken….


Mijn naam is Erik-Jan Sporken. Geboren op 13 augustus 1970 te Blerick. Jongste broer van 3 zussen en trotse oom van maar liefst 9 neefjes en nichtjes. In het dagelijkse leven woon en werk ik in Venray. Hier ben ik werkzaam als accountmanager bij een grote bank.


In 2000 heb ik voor het eerst een proefduik gemaakt in Hurghada, Egypte. Duiken is altijd al een droom van mij geweest. Vanaf mijn eerste duik vond ik het verslavend. Niet alleen alle pracht en praal, maar de hele ervaring van het duiken. Terug in Nederland heb ik mijn duikopleidingen gevolgd bij onderwatersportvereniging Thetis in Blerick waarvan ik nog steeds lid ben. Éénmaal weer aan de kant is het moeilijk duidelijk te maken aan niet-duikers hoe het is onder water. En om later nog eens te genieten van de duiken heb ik samen met mijn duikmaat Harry in 2002 een onderwaterfototoestel gekocht. Een MX-10. Van het één komt het ander en al snel heb ik mijn hobby uitgebreid. Einde 2003 stond een grote reis in het vooruitzicht. Een liveaboard in Indonesië, van Bali naar Komodo. Vlak voor de reis heb ik een videocamera gekocht en het bijbehorende onderwaterhuis. Met steeds meer plezier ben ik gaan filmen. Nu maak ik na mijn reizen voor mijn duikmaten en mezelf een impressie van al hetgeen we hebben gezien.


Zo probeer ik van alle reizen en avonturen onderwater mooie beelden vast te leggen om hier later nog heel veel van te genieten en natuurlijk ook om anderen te overtuigen hoe mooi het is onder de waterspiegel. Op deze site vinden jullie foto’s en videobeelden die ik op mijn vakanties heb gemaakt.


De grote aanleiding om deze site te bouwen is mijn sabbatical welke al op 05 oktober van 2006 begint. Graag wil ik de verhalen die ik daar mee hoop te gaan mee maken met jullie delen. En daar ik al een heel aantal foto’s en filmpjes had is de site eigenlijk uitgegroeid tot wat jullie nu zien. Ik hoop dat jullie de foto’s en films mooi vinden en ook er van genieten zoals ik er van genoten heb om ze te maken zoals ze hier staan.


Laat vooral een berichtje achter in mijn gastenboek!!


Deze site is geheel gebouwd door Anke Widerstein. Anke, voor alles wat je hebt gedaan hier en nog gaat doen: waanzinnig bedankt!!